A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації

День вишиванки в ЗЗСО Солом’янського району

Дата: 17.05.2024 11:14
Кількість переглядів: 34

День вишиванки в ЗЗСО Солом’янського району 

Щороку в третій четвер травня в Україні важлива подія - День вишиванки. 2024 року вона припадає на 16 травня. Вишиванка - оберіг українського народу, символ здоров'я, краси та щасливої долі. Кожен орнамент і візерунок на вишиванці має своє значення, що передає глибоку мудрість наших предків.

 В усіх закладах освіти Солом’янського району пройшли різні заходи, зокрема флешмоби, години спілкування, майстер-класи, руханки, проєкти, присвячені цьому важливому для кожного українця свята.

16 травня в гімназії-інтернаті 13 м. Києва відбулося свято "З вірою, надією та любов'ю вишиваємо Перемогу ". Його дрес-кодом була вишиванка, і вся гімназія вибухнула небувалим розмаїттям вишитих сорочок. Особливо зворушливо виглядав "Парад вишиванок", коли всі учні висипали на подвір'я гімназії у вишитих сорочках - наче сонце посміхнулося на безхмарному небі. Педагоги гімназії також стали учасниками параду вишиванок

У СЗШ № 22 м. Києва у 3-му класі проведено проєкт "Барвистий світ української вишиванки", на якому учні досліджували історію вишиванки, її різновиди, вишиванки різних регіонів України, а потім представили на загал свої дослідження. Діти були задоволені від своєї наукової роботи.

У цей день учні СШ № 43 «Грааль» м. Києва об'єдналися у родинному вишиваному колі. Лідери учнівського самоврядування підготували для школярів веселу руханку.

Це особливий день у СЗШ № 54 м. Києва, коли учні, вчителі та працівники школи вдягають свої найкращі вишиванки, щоб відзначити багатство української культури та традицій.

Сьогодні шкільна громада СЗШ № 67 м. Києва  відзначила День вишиванки з неймовірним святковим духом! Від спільного виготовлення вишиванок до активних руханок - кожен момент був наповнений радістю та національною гордістю! Діти разом із вчителями створили неповторну атмосферу єдності та культурного розмаїття.

Учні та педагогічний колектив СЗШ № 69 відзначили  Міжнародний день вишиванки. З нагоди свята у школі проведено ряд заходів, зокрема танцювальний флеш-моб у вишиванках учнів початкової школи, майстер-клас із вишивання мінірушничків, створення паперових вишиванок власними руками учнями початкової школи, відбувся перегляд відео про національний український стрій «Спадок нації»,  у класах пройшли  години спілкування про важливість збереження українських традицій та українські цінності «Вишиванка -  айдентика моєї нації». 

У День вишиванки талановиті здобувачі освіти 5-В класу СШ № 115 м. Києва підготували надзвичайно яскравий святковий концерт! Свято було сповнене музики, танців, веселощів та культурних вражень. Діти не лише вразили гостей своїми виступами, але й принесли насолоду своїм мистецтвом. Вони співали, виконували мелодії на музичних інструментах, танцювали та читали вірші, розповідаючи про історію та традиції української вишивки. Аудиторія була зачарована та вражена. А ще проведено цікаву вікторину, що дозволила глибше поринути у світ української культури та вишиванок.

У Міжнародний  день вишиванки учні 5а класу  ліцею № 144 імені Г. Ващенка провели урок англійської мови до Дня Вишиванки-2024 цікаво та весело із QuickVyshyvankaDay . Діти малювали вишиванки, про які мріють.

Учні початкової школи взяли участь у конкурсі з англійської мови від видавництва «Лінгвіст» та креативно використали надані матеріали, завантаживши worksheets та інтерактивні ігри Wordwall, присвячені цьому Дню.

Саме у цей святковий день уся шкільна родина СШ № 149 м. Києва вітала тих учнів, хто здобув перемогу в І та ІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсі-захисті науково-дослідних робіт МАН, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Особливі слова привітання були на адресу педагогів, які підготували таких талановитих учнів.

У СШ №159 м. Києва майже всі учасники освітнього процесу прийшли в чудовому національному вбранні - вишиванках. На першому уроці, відразу після відбою повітряної тривоги, учні 6-х класів долучилися до Національної руханки у вишиванках "Дякуємо ЗСУ", яку організувала українська федерація "Спорт заради розвитку». Протягом дня діти жваво фотографувалися у прекрасних вишитих сорочках.

У День вишиванки  учні та педагоги гімназії біотехнологій № 177 м. Києва віддали шану національному одязі, який є символом нашої культури та традицій. Весь колектив згуртувався у вишиванках, створюючи чудову атмосферу єдності та патріотизму. Для збереження цієї краси та спадщини українського народу відбувся флешмоб “Моя вишиванка”. Учні 4-го класу вразили виконанням танцю "Хрещатик", який наповнений енергією та патріотизмом. Виступ наймолодших у читанні віршів був справжньою радістю для очей та серця.

ВЗШ № 20 м. Києва  відзначила по-своєму: створена фотозона для всіх охочих сфотографуватися у вишиванці, проведений відкритий захід «Вишиванка моєї сім’ї» у холі другого поверху. Учні та педагогічний колектив спробували зробити власні міні-вишиванки та різноманітні поробки.

Пам'ятайте, що вишиванка - це символ національної ідентичності та спадщина наших предків!  Одягаймо вишиванку як оберіг, пишаймося своїм, українським!



« повернутися

Вхід для адміністратора