A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації

День Європи в ЗЗСО Солом’янського району

Дата: 14.05.2024 10:13
Кількість переглядів: 34

День Європи в ЗЗСО Солом’янського  району

9 травня  2024 року одночасно з країнами Європейського Союзу заклади освіти Солом’янського району відзначали День Європи.

У СЗШ № 12 відбулося пізнавально-розважальне шоу, де можна було познайомитися з історією євро як офіційною валютою країн «Єврозони».

Протягом дня учні Гімназії-інтернату № 13 подорожували країнами Європи, презентували постери "ЄС - міжкультурне різноманіття та співпраця".

У початкових класах СЗШ № 26 збирали із частин мапу Європи, відбувся урок-проєкт "Прапори країн ЄС", а в 5-тих класах - вікторина "Що ви знаєте про Європу". 9 клас взяв участь в українському стримі онлайн "Ukrainian stream for Europe Day".

День Європи у СШ № 64 був різноманітним. Організовано графіті на асфальті «Я і Європа», проведено вікторину «Країни та міста Європи», диспут «ЩО означає бути громадянином Європейської держави?», ігрові презентації. Учні 11 класу долучилися до обговорення європейських цінностей та принципів іноземними мовами.

9 травня у СЗШ № 69 проведено єдиний урок «Україна - це Європа», флешмоб вдячності від Ліги самоврядування та онлайн-подорож Європою. 

У СШ № 115 влаштували захоплюючий квест для п'ятикласників під назвою "Галопом по Європі!" Здобувачі освіти мали чудову можливість продемонструвати свої знання з історії, культури та традицій країн Європи.

Учні СШ № 149 презентували різні країни Європи, танцювали, співали,  куштували смаколики із національних кухонь європейських країн.

У цей день у СШ № 159 відбувся квест "Україна - це Європа!". Виконавши завдання та відгадавши країну, потрібно було знайти ученицю з відповідною картою. Зібравши необхідні фрагменти, доповнювали ними заготовку, оформлювали малюнками. До кінця дня на дверях усіх кабінетів красувалися чудові тематичні плакати.

 У СЗШ № 161 на заході "День Європи" учасники шкільного хору "Розмаїття" виконали гімн Європи "Ода до радості", обговорили основні норми й принципи функціонування європейської спільноти, відбулася захоплива вікторина, представлено дослідницький проєкт з мистецтва "Імпресіонізм" та творча постановка від учениць 9-х класів за сюжетом картини Едгара Дега "Урок танців".

До Дня Європи  рада старшокласників «Промінь» гімназії біотехнологій № 177 підготували для молодших школярів цікавий проєкт «Разом до Європи». Діти досліджували культури європейських країн через ігри та культурні виставки, вивчали географію Європи та її визначні пам'ятки. А учні 2-Б класу влаштували неймовірний флешмоб під назвою "З Україною в серці ми крокуємо до європейської мети!"

Цікаво та пізнавально пройшов День Європи у гімназії № 178. Представлено тематичну відеопрезентацію «Вивчай Європу-змінюй Україну!», організовано книжково-ілюстративну виставку «День Європи в Україні!», проведено літературний діліжанс «Європейські автори в українських перекладах», конкурс малюнків «Європа очима дітей!», вікторину «Світ. Європа. Україна», у класах пройшли години  спілкування «Цікаві факти про країни ЄС», учнями виготовлено лепбуки «Мандруючи європейськими містами!»

Весело, інтелектуально, творчо підійшли до святкування Дня Європи учні 4-В класу СШ № 187. Діти взяли участь у вікторині, де показали глибокі знання про символіку, традиції, культуру та історію європейських країн. Учні 10-х класів представили свої проекти «Європейські країни».

         У  СЗОШ "Надія" оформлено фотозону «День Європи», книжкову виставку «Шлях у майбутнє - Євроінтеграція України» та виставку дитячих робіт «Україна в серці Європи». Для дітей різних класів проведено гру-мандрівку «Подорож країнами Європи», віртуальну екскурсію «Подорожуємо Європою», флешмоб «Україна –це Європа».

Ліцеїсти 5-Б класу Технічного ліцею НТУУ «КПІ» долучилися до відзначення Дня Європи, взявши участь у заході "Багатолика Європа" на базі бібліотеки імені Олеся Донченка. Діти послухали інформацію провідного спеціаліста бібліотеки і самі поділилися цікавою інформацією, яку підготували про традиції та життя окремих європейських країн.

День видався насиченим, цікавим та змістовним.



« повернутися

Вхід для адміністратора