A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації

Заходи для підвищення пізнавальної активності учнів у ліцеї № 142

Дата: 25.04.2024 15:09
Кількість переглядів: 9

У ліцеї № 142 Солом’янського району м. Києва активізують пізнавальні потреби учнів різноманітними шляхами.

У квітні відбулася міжшкільна олімпіада проєктів. Для участі у конкурсі під керівництвом дизайнерки бренду Rehash пані Anna Teslo  ліцеїсти отримали досвід бреінштормінгу (мозкового штурму), вчилися дизайнерським навичкам, засвоювали технологію апсайкла (виготовлення речей із тих, які більше не використовуються). А учні 5 класу міркували над вирішенням проблем літніх людей. З цією метою вони висловлювали різноманітні пропозиції та у результаті запропонували 23 ідеї всього за 45 хвилин!

У рамках педагогіки партнерства мати одного з учнів ліцею Мирослава Партала провела пізнавальний урок «10 найпопулярніших ІТ професій» для учнів 7 класу.

Цього тижня учні та учениці 11 класу відвідали музей-квартиру П. Г. Тичини, а ще завітали до підприємства «Енергоатом», де дізнавалися про можливості побудови кар'єри в атомно-енергетичній галузі. До річниці трагедії на Чорнобильській АЕС ліцеїсти поєднали теоретичні знання з основ ядерної фізики, здобуті за шкільними партами, із найновішою інформацією від професіоналів про основи енергетичної безпеки та енергонезалежності. Віртуальна екскурсія атомними станціями України, детальний екскурс в історію атомної енергетики та особливості функціонування станцій попри нескінченні напади ворогів - усе це розширило світогляд випускників, показавши, що ядерна фізика - це перспективний вектор розвитку науки у нашій державі.



« повернутися

Вхід для адміністратора