A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації

Волонтерство в закладах освіти Солом’янського району міста Києва

Дата: 28.02.2024 16:41
Кількість переглядів: 41

 Волонтерство в закладах освіти  Солом’янського району є однією з важливих складових розвитку учнів. Діти плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, проводять ярмарки,  збирають кошти на ЗСУ, організовують різні благодійні акції для підтримки наших Захисників.

У спеціалізованій школі №7 ім. М. Т. Рильського протягом І семестру 2023-2024 навчального року   організовані та проведені шкільні благодійні ярмарки "В єднанні сила", на яких зібрано кошти для потреб РеАБу  67-ї окремої механізованої бригади  та бійців 56 окремого стрілецького батальйону,

Придбано модем Starlink та турнікети для бійців 56 окремого стрілецького батальйону.

Під час Всеукраїнської благодійної акції «Коробки тепла» зібрано 45 коробок із продуктами харчування, речами першої необхідності, медикаментами, засобами гігієни, які передано окремим бригадам ЗСУ.

Учні та вчителі надали  гуманітарну допомогу (продукти харчування, речі першої необхідності, медикаменти, засобами гігієни, теплий одяг) Благодійному фонду Сергія Гулієва «Безпечний регіон».

Проведена шкільна акція «Зігрій снайпера», на якій були зібрані теплі шкарпетки для наших воїнів-захисників

У лютому в гімназії - інтернаті № 13 м. Києва проведено волонтерський збір донатів та речей першої необхідності для поранених бійців, які лікуються у військових шпиталях Ізюма, Києва та реабілітаційному центрі м. Пуща-Водиця.

До акції долучилися здобувачі освіти, їхні батьки та вчителі закладу. Зібрані речі, гостинці, дитячі малюнки та обереги уже спаковано та доставлено до адресатів.

Гімназисти говорять: «Наші поранені Захисники дуже потребують підтримки та уваги. У цей важкий час ніхто не має бути байдужим, кожен повинен працювати на Перемогу».

У рамках проєкту «Життя в стилі еко» збір пластикових кришечок у ліцеї № 144 триває на постійній основі. У січні здано всі кришечки та пластикові пляшки на переробку. За вилучені кошти  придбано шоколадні батончики для швидкого перекусу наших захисників. Допомога передана захисникам через Благодійний фонд  Сергія Гулієва «Безпечний регіон»!

У лютому районна рада старшокласників "Лідер" спільно з ГО "Солом'янська платформа" оголосили збір канцелярії та шкільного приладдя для діток Херсонщини. Учителі, учні школи не залишилися осторонь. Діти Херсонщини вже отримали зібрану допомогу та продовжують своє навчання!

До Дня спонтанного прояву доброти в ліцеї проведена благодійна акція зі збору кормів та ласощів для тварин.  Уже котре всю зібрану допомогу передано до тимчасового притулку для тварина на ВДНГ "Виставковий центр".

У лютому педагогічний, учнівський та батьківський колективи  ліцею долучилися до волонтерської акції, метою якої був благодійний збір футболок для поранених бійців ЗСУ, що знаходяться на стаціонарному лікуванні в медичних закладах, та для воїнів, які на передовій, ще передані подушки та хірургічні халати. 

Середня загальноосвітня школа № 174 м. Києва відправила ще одну маскувальну сітку 6х4, зелену, з основи і спандбонду, 73 окопні свічки та смаколики (переважно солодощі), які принесли діти й учителі, на Лиман батальйону "Карна" НГУ.

Особливо хочеться відзначити 3-Б клас, який відправив 100 хімічних грілок на вихідних на Авдіївку до 3 ОШБ), 11-А, що постійно та якісно допомагає з сіткоплетінням, 8-А, 7-А, 5-А класи. 

У гімназії № 178 м. Києва до Міжнародного дня миру проведено благодійну акцію «Солдату на добру згадку!»: передано сувеніри-обереги, поробки «Голуби миру», а також  дитячі листи захисникам та захисницям України.  До Дня Захисника та Захисниць України організовано благодійну акцію «Подякуй Захисникам  та Захисницям України!», після неї передано продукти харчування, дитячі поробки, малюнки нашим воїнам-захисникам.

У грудні минулого року До Дня Збройних Сил України проведено благодійну акцію «Тепло сердець воїнам світла»: зібрано та передано теплі речі, продуктів харчування, дитячі поробки, малюнки.

Протягом 2023-2024 навчального року в  спеціалізованій початковій школі №310 «Творчість» проходили благодійні ярмарки та акції.

У жовтні 2023 року відбувся шкільний благодійний ярмарок «Все для Перемоги». На  зібрані кошти 37000 грн. було придбано Старлінк, шини для автомобіля, продукти харчування та смаколики для наших захисників і захисниць.

У листопаді 2023 року пройшов благодійний ярмарок «Разом до перемоги!» Усі готувалися: діти робили обереги, кулони, іграшки,  батьки - різноманітну випічку та смаколики. Працівники школи представили дерев’яні вироби й тістечка. Під час ярмарку активно торгувати і батьки, і діти! І як результат, зібрано 23432 грн. Усі кошти використані на потреби ЗСУ! Закуплено ліки, шини для вантажівки, лопати та сокири.

    Учні Авіакосмічного ліцею НАУ в співпраці з громадським об’єднанням “Тірт” передали  15-й  бригаді оперативного призначення “Кара-даг” НГУ  40 кг солодощів, окопні свічки, засоби гігієни, флісові кофти, багаторазові грілки та маскувальну сітку 6х8. У рамках благодійної акції “Подаруй тепло захиснику” передано допомогу (теплі ковдри) до Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова, а також надана гуманітарна допомога Благодійному фонду Сергія ГулієваБезпечний регіон.

Ліцеїсти та батьківська громада Технічного ліцею НТУУ «КПІ» є активними волонтерами, постійно збираючи та передаючи допомогу нашим Захисникам. Передана допомога 101 бригаді ГШ ЗСУ імені генерал-полковника Генадія Воробйова, 4- му батальйону ОТУ "Лиман". Учні  5-Б класу висловили тепло сердець та вдячність за відвагу, мужність, за кожен новий день Захисникам у малюнках та передали їх 114 бригаді.

Боротьба триває!💙💛

Тільки разом ми неймовірно сильні!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора