A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації

День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 16:33
Кількість переглядів: 24

На уроках і виховних заходах у закладах освіти Солом’янського району 20 лютого вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. У Політехнічному ліцеї НТУУ «КПІ» проведено інформаційно-патріотичні перерви, у ШДС «Відродження» діти малювали своє відчуття цієї трагічної дати.

У СЗШ № 26 до днів Пам'яті Героїв Небесної Сотні шкільний театр  "Пам'ять" презентував виставу «Киянин з Протасового Яру» (сторінки життя учасника Революції Гідності Романа Ратушного). 

У гімназії біотехнологій № 177 пройшли музейні уроки. Учні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та провели флешмоб «Янголи пам’яті», на якому дізналися про історію подій тих буремних днів та запалили свічки пам’яті на честь загиблих героїв.

У вечірній (змінній) школі № 20 учителі історії підготували виховний захід «Створення меморіальної стіни Янголам Небесної Сотні».  Педагоги та здобувачі освіти розповідали про  героїв, що віддали життя в протистоянні за Гідність та Свободу,  вшанували полеглих Героїв хвилиною мовчання.

Педагоги СШ № 187 разом з учнями підготували фільм пам’яті та вшанування подвигу Героїв Небесної сотні.

У рамках вшанування світлої пам’яті жертв страшних подій лютого 2014 року в Україні,   глибокого усвідомлення причин та наслідків трагічних сторінок історії України  у спеціалізованій школі № 7 ім. М. Т. Рильського м. Києва  були організовані та проведені тематичні заходи: хвилини мовчання, урок-реквієм «Янголи Майдану», урок Державності «Гідності хай промінь не згасає», флешмоб «А Сотню вже зустріли небеса», шкільна акція «Стрічка пам'яті».  

Сьогодні учні середньої загальноосвітньої школи № 161 вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч захід проходить під гаслом «100 крилатих героїв у небо полетіло».  Це жалобний день, але він не лише про смуток і смерть, а й про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського народу захищати свою країну. Під час перегляду відео «Майдан моїми очима» діти згадали хронологію тих трагічних подій кривавої української зими 2013-2014 років. У залі лунали пісні: «Козацькому роду нема переводу», «Дитячими долонями» у виконанні вокального ансамблю «Розмаїття». Цей захід дав можливість пояснити дітям, як саме події Революції Гідності повʼязані з повномасштабним вторгненням рф і  що Герої Небесної Сотні є фактично першими героями російсько- української війни.

У День Героїв Небесної Сотні у спеціальній загальноосвітній школі «Надія»  проведені виховні години «Герої не вмирають», оформлений стенд «Час плине, а пам’ять залишається». Учителі музики,  української мови та літератури разом з учнями підготували  та представили літературно-музичну композицію «А сотню вже зустріли небеса…». Педагоги та здобувачі освіти закладу поклали квіти до  меморіалу  «Герої Небесної Сотні». У школі створена  виставка малюнків, присвячена цій даті.

Відео https://www.youtube.com/watch?v=0yqEvSjtc7Y 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора