A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації

Навчання може бути цікавим

Дата: 12.02.2024 15:19
Кількість переглядів: 39

Навчання може бути цікавим

Для зацікавлення та мотивації учнів до здобуття нових знань педагоги району використовують різноманітні підходи до організації уроку, нестандартні форми роботи.

Протягом 5-9 лютого у Політехнічному ліцеї НТУУ «КПІ» пройшов Інженерний тиждень, під час якого старшокласники досліджували фізичні явища та створювали відеосюжети з використанням комп’ютерних технологій. Ліцеїстів 5 класів на уроці “Пізнаємо природу” чекали захопливі квести та цікава загадкова вікторина. На уроках інформатики учні 6 класів активно займалися створенням постерів про небезпеки в інтернеті. У рамках тематичного тижня розумових викликів ліцеїсти 8 класів на уроці мистецтва підвели підсумки вивчення теми «Перлини стилю бароко» та підготували різноманітні цікаві завдання для своїх однокласників: кросворди, ребуси та пазли.

Учні 1-В класу ліцею № 144 із задоволенням опановують математику на фінській цифровій платформі Eduten.  До Всесвітнього дня їжака у 4-Б класі відбувся незвичайний урок із математики з цікавими різноманітними видами діяльності, де учні дізналися про життя їжачків та закріпили математичні навички.

Цікавим вийшов урок  мистецтва в 10 класі  Авіакосмічного ліцею НАУ, на якому відбулася справжня Чайна Церемонія. Готуючись до заходу, старшокласники під керівництвом талановитих наставників вивчали традиції та культуру народів Сходу.

Учні  4-Г та 5-В класів СШ № 64 у Міжнародний день годування птахів долучилися до інтерактивних завдань на уроках англійської мови. Використання методики CLIL, виконання різних завдань через мобільний додаток зробили уроки цікавими, ефективними, комунікативними. На уроці образотворчого мистецтва учні 4-А класу здійснили творчу мандрівку до Австрії. Діти рухалися під музику Моцарта, розгадували кросворд, дивилися відео та виготовляли магніти з пластиліну.

У Гімназії біотехнологій № 177 відбулася зустріч із доцентом Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидатом хімічних наук Ляпуновим Олександром Юрійовичем.  Гімназисти спостерігали захопливі хімічні явища, долучилися до дослідів.

У рамках тематичного тижня "Безпечний інтернет" у Гімназії № 178 обговорювали, як уникнути кіберзагроз та негативного впливу віртуального середовища на розвиток та формування критичного мислення, провели тренінги з використанням мультимедійних засобів, інтерактивні ігри.

У СШ № 159 з 5 по 9 лютого пройшов Тиждень інформатики. Учні розгадували ребуси, в яких були зашифровані паролі для відкривання за                             Qr-кодами правил безпечного користування інтернетом та створювали плакати із знайденою інформацією.

У СШ № 187 про безпеку в інтернеті учні 6 класів спілкувалися з офіцерами поліції, на уроці інформатики десятикласники виготовили лепбук «Безпечний Інтернет», учні інших класів долучилися до диспутів, розгадування квестів, вікторин.

Цікаве навчання – це не тільки нові знання, а й вміння приймати виклики, відмовлятися від стереотипів, досягати поставленої мети.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора