A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації

День безпечного інтернету

Дата: 06.02.2024 15:47
Кількість переглядів: 51

Сьогодні, 6 лютого, у світі відзначають День безпечного інтернету (Safer Internet Day), який цьогоріч пройшов під гаслом "Разом до найкращого Інтернету".

Цього дня проводяться різноманітні заходи: конференції, круглі столи, “прямі лінії”, спрямовані на популяризацію механізмів безпечної роботи в мережі, обговорюються питання інтернет-етики, загроз протизаконного контенту.

Освітяни усвідомлюють, що наших учнів потрібно вчити правильно користуватися доступом до інформації, постійно роз’яснюють їм правила поведінки у віртуальному світі. Не покарання, але виховання, не заборона, але раціональний дозвіл, не тиск, але довіра потрібні дітям сьогодні. Для цього в закладах освіти Солом’янського району проводять  різноманітні заходи для популяризації безпечного Інтернету.

У спеціалізованій школі № 7 імені М. Т. Рильського першокласники уважно читали про правила поведінки в інтернеті, зрозуміли, як захиститися від спаму, складаючи свої казки «Одного разу в країні Спамії». Учнями старших класів були змонтовані відеоролики про один день дитини без інтернату, у яких розказано, як можна цікаво провести час без віртуального світу: займатися спортом або хобі,  домашніми справами, відпочивати на свіжому повітрі, читати цікаві книжки, просто гратися, приготувати смачну вечерю для рідних.

Учні середньої загальноосвітньої школи № 12 створили виставку «День безпечного інтернету», на якій підготували повідомлення про кіберхуліганство, інтернет-загрози, фішинг, спам та види комп’ютерних вірусів. На уроці «День безпечного інтернету» учні старших класів попрацювали в групах та визначили безпечні та небезпечні сторони Інтернету, як слід діяти правильно та чого не варто робити в мережі.

Серед здобувачів освіти гімназії-інтернату № 13 були проведені інтерактивні ігри "Цифрова дієта", "На одній хвилі", "Здоров'я online ", "Мій цифровий слід". Учні  змогли отримати відповіді на питання, які виникли, та пропрацювати реальні ситуації з допомогою симуляторів "Online безпека для дітей", "Online безпека для батьків", "Online безпека для освітян" на порталі Дія.

У 10 класі середньої загальноосвітньої школи № 26 проведено урок щодо важливості дотримання правил безпеки платежів та розрахунків в Інтернеті від НБУ "Поради з кібербезпеки та  схеми шахрайства у воєнний час". Учні засвоїли інформацію про те, як захистити кошти на платіжній картці; акаунти та пристрої: смартфони та  комп’ютери; розглянули актуальні схеми шахрайства у воєнний час,  як правильно зробити безпечні онлайн-покупки, з’ясували, що таке фінансовий номер телефону та як його захистити. Отримані знання тут же закріпили, розв'язуючи тематичні завдання у друкованому зошиті-додатку.

У загальноосвітній школі № 60  комплексного розвитку дітей "Росток" до Міжнародного Дня безпечного  Інтернету проведено низку заходів: Інтерактивна гра-тренінг "Мій безпечний інтернет";  лідери учнівського самоврядування для учнів початкової та середньої школи провели лекції-дискусії  на тему "Правила  безпечного інтернету", на уроках інформатики учні старшої школі представили свої проєкти на тему " Моя віртуальна безпека".

Учителі інформатики середньої загальноосвітньої школи № 69 учням презентували матеріали про безпеку в Інтернеті. З ними обговорили актуальні питання про інформаційну гігієну, кібербулінг, фішинг, профілактику інтернет-загроз для підлітків, особливу увагу звернули на проблему вербування українських дітей російськими спецслужбами в Інтернеті, проблему залучення дітей до небезпечних інтернет-ігор з завданнями. У початковій школі класні керівники провели LEGO-вікторину "Цікаві факти про Інтернет".

У спеціалізованій школі № 173 для учнів 5-11 класів учителями інформатики проведений єдиний урок «Безпечний інтернет та соціальні мережі», на якому обговорені важливі питання безпечного користування мережею «Інтернет». Учні 1 – 4  класів  переглянули мультфільми «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет!», «Безпечний Інтернет. Найжахливіший тиждень Петрика», познайомившись у цікавій формі з правилами поведінки у віртуальному світі. 

Мандруючи просторами Інтернету, кожна людина не повинна загубитися в ньому і неухильно дотримуватися правил безпеки.
         Будьмо розумними користувачами інтернету!
         Наша безпека залежить тільки від НАС!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора