A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації

Згадуємо Революцію Гідності, відстоюємо свободу

Дата: 24.11.2023 10:15
Кількість переглядів: 78

Згадуємо  Революцію Гідності,  відстоюємо свободу

У закладах освіти Солом`янського району міста Києва до Дня Гідності та Свободи проведено різноманітні тематичні заходи під гаслом «Заряджені гідністю і жагою свободи!»

У школах відбулися online-екскурсії до Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності; лекторії з переглядом документальних фільмів «Люди творять історію. Небесна Сотня», «Зима, що нас змінила», «Зима у вогні: боротьба України за свободу»,  «Майдан»; радіолінійки та радіогазети; години спілкування та уроки звитяги; тематичні виставки та артпростори; флешмоби та конкурси творів.

У гімназії біотехнологій № 177 проведено Музейний урок «Революція Гідності – Майдан» та екскурсії у музеї школи «Дотик до історії».

У СЗШ № 121 для учнів 8-11 класів проведено літературно-музичну композицію «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!»

У гімназії № 178 організовано акцію «Жовта стрічка» та започатковано виставковий проєкт, присвячений сторінкам історії Майдану; прес-ценром гімназії організовано випуск інформаційних буклетів, присвячених тематиці Дня Гідності та Свободи.

21 листопада вчителька історії СШ № 187 Ріпа В. А. провела інтегрований урок у 6-Б класі «Що таке гідність» та урок-конференцію в 11-х класах «Революція Гідності - зима, що змінила нас».

До Дня Гідності та Свободи в СШ № 159 класний керівник 6-В класу Петрик Н. О. разом зі своїми учнями показали інсценування «Янголи, які охороняють небо над Україною».

Учні 8-9 класів СШ № 69 узяли участь у флешмобі «Наші серця б’ються в ритмі ЗСУ»

У СШ № 115 ім. І. Огієнка з нагоди Дня Гідності та Свободи проведено патріотичний захід задля вшанування пам’яті тих, хто загинув, відстоюючи нашу  гідність та незалежність.

До десятої річниці Революції Гідності у Політехнічному ліцеї НТУУ «КПІ» відбувся загальноліцейний відеоекскурс «Шлях свободи. Герої не вмирають», на уроці громадянської освіти проведено тематичний захід. Ліцеїсти стали учасниками віртуальної екскурсії Євромайданом з використанням матеріалів проєкту «Terra Dignitas AR»: «музеєфікація пам’яток Майдану» https://ar.maidanmuseum.org/, який підготував Музей Революції Гідності. Учні побачили численні відео та фото документи революції, а також 10 найвідоміших об’єктів-локацій революції (барикади, елементи наметового містечка, конструкцію ялинки, яка стала символом тогочасного Майдану…) у просторі сучасного міста.

Учні ПШ № 310 «Творчість» провели захід «Вільні творити майбутнє», згадали героїв Небесної Сотні та вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання. З вірою в краще написали лист-звернення собі в майбутнє, пообіцявши бути гідними громадянами своєї країни.

У ліцеї № 144 ім. Г. Ващенка проведено флешмоб "Кольори української символіки". Учні та вчителі закладу вдягли вишиванки, українські прикраси, одяг жовто-синього кольору - все те, що символізує нашу національну ідентичність; на  уроках мистецтва відбувся майстер-клас з виготовлення закладок із зображенням Тризуба та української вишивки. Нехай ці закладки щодня будуть нагадувати учням про гідність та свободу нашого народу.

Пам’ятаємо, цінуємо, будемо гідні!

 

У фоторяді використані світлини СЗШ № 69, СШ № 115, СЗШ № 121, ліцею № 144, СШ № 159, СЗШ № 161, СШ № 173, СЗШ № 174, гімназій № 177 та № 178, СШ № 187, ПШ № 310, ПЛ НТУУ «КПІ».    Фото за посиланням   https://solom-osvita.gov.ua/album/2144/        https://www.youtube.com/watch?v=6H0WIvOz9vY


« повернутися

Вхід для адміністратора