A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації

Тематична декада «Українська – код нації», присвячена Дню української писемності та мови, у закладах освіти Солом’янського району

Дата: 10.11.2023 15:30
Кількість переглядів: 83

Тематична декада «Українська – код нації», присвячена Дню української писемності та мови, у закладах освіти Солом’янського району

  За ініціативою Департаменту освіти і науки КМДА заклади освіти Солом’янського району долучилися до тематичної декади «Українська – код нації». У рамках декади учні та педагоги  взяли участь у написанні Радіодиктанту національної єдності, провели різноманітні патріотичні та мовознавчі заходи.

  У гімназії-інтернаті № 13 м. Києва для учнів 7-11-х класів та вчителів-філологів відбулася презентація проєкту Українського культурного фонду «УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА В КОМІКСАХ» (керівниця проєкту - Надія Грачова; авторка сценаріїв і тестів - Ольга Ходацька, доктор філософії, вчителька української мови і літератури гімназії-інтернату № 13; креативна дизайнерка - Олена Черкун; перекладачка - Марія Головань, вчителька англійської мови гімназії-інтернату № 13).

  Представники учнівського самоврядування гімназії біотехнологій № 177 провели урок «Мова – душа народу» для 4 класу, а учениця Тетяна Васько намалювала ілюстрації до вірша Вадима Крищенка «Вишиванка».

  Зустріч із письменником Славою Купрієнком відбулася у СШ № 43 «Грааль», на якій учні презентували улюблені книжки та поспілкувалися з їхнім автором.

  Учні 5-х класів СЗШ № 166 взяли участь у конкурсі на кращий поетичний або прозовий твір «З Україною в серці», а під керівництвом учителя Безусої Т. М. створили лепбук «Все про українську народну казку».

  Учителі української мови та літератури СШ № 187 Хоменкова С. М. та Сергійчук О. С. провели з учнями 8 класу мовно-літературну гру «Я знаю мову свою найріднішу».

  У Політехнічному ліцеї НТУУ «КПІ» зануренню учнів  у світ української мови, літератури та письменства сприяла участь у квесті «Там, де сучасніть переплітається з минулим», інтелектуально-розважальній грі "МовиМО QUIZ", ліцейному флешмобі «Обирай українську!»

  З учнями 10-Б класу СЗШ № 69 була організована зустріч з письменником, журналістом, волонтером - Ярославом Карпецем. Він презентував свої книги, закликав учнів більше читати, писати  твори і навіть друкуватися.

  У рамках тижня «Українська-код нації» учні 6 класу ліцею № 142 взяли участь у квесті «У пошуках символів Києва». Адже бути українцем - це знати й пам'ятати свою історію.

  У СШ № 159  м. Києва для учнів 6-8 класів  проведено конкурс пісні з метою підтримки та популяризації української музики «#Слухай_українське», під час якого лунала українська класика в сучасній обробці у супроводі танців та мініпостановок.

  Проведення тематичних заходів сприяло  відчуттю гордості, піднесення, причетності до великої нації!

  Мова - це кордон в усі часи. Захищаймо кордони України! Бережімо рідну українську мову!



« повернутися

Вхід для адміністратора