A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації

25 жовтня 2023 року на фасаді гімназії №178 Солом’янського району міста Києва відбулося відкриття меморіальної дошки

Дата: 26.10.2023 09:52
Кількість переглядів: 93

Війна… Страшне й жахливе слово!

І його треба пам’ятати,

Згадавши – озирнись навколо

І МИР навчися шанувати!

 

     25 жовтня 2023  року на фасаді гімназії №178 Солом’янського району міста Києва відбулося відкриття меморіальної дошки випускнику 1996 року, молодшому сержанту, командиру бойової машини відділення 503 Окремого батальйону морської піхоти ЗСУ Токареву Максиму Павловичу, який героїчно загинув 23 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України. На заході були присутні представники органів державної влади: народний депутат України Грищук Роман Павлович, депутат Київської міської ради Семенова Ксенія Ігорівна,  голова Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Чечотка Ірина Романівна, головний спеціаліст департаменту освіти і науки Мельник Сергій Борисович, професор (КНУБА) Захарченко Петро Володимирович, побратими, рідні, вчителі та учні гімназії.

   Ще школярем Максим був дуже щирим, чесним та добропорядним хлопцем. Тому у віці 17-ти років  юнак став активним учасником Революції Гідності, пройшов увесь Майдан, мав поранення.

   У лютому 2020 року  Максим добровільно підписав контракт із Військово-морськими силами Збройних сил України.

   Від початку повномасштабної війни, з 24 лютого 2022 року, Максим Токарев знаходився в зоні бойових дій (Мар’їнка, Авдіївка, Піски, Торецьк, Красна Поляна й ін.). Він двічі виходив із оточення та у складі бойового підрозділу виконував завдання командування на лінії фронту.

   У червні 2022 року отримав вогнепальне осколкове поранення, після лікування повернувся до побратимів на фронт. У ніч з 23 на 24 серпня
2022 року на честь відзначення Дня Незалежності разом із товаришем зайшли на тимчасово окуповану територію та встановили прапор 503 ОБМП.

   У віці 26 років Максим Токарев героїчно загинув 23 жовтня 2022 року поблизу населеного пункту Опитне Покровського району Донецької області під час виконання бойового завдання. Очолюючи бойову групу, що поверталася із розвідувального завдання, він загинув і ціною власного життя врятував життя своїм побратимам.

   Указом Президента України № 17/2023 від 13 січня 2023 року нагороджений орденом За мужність ІІІ ступеня (посмертно).

Допоки ми живі — житиме пам’ять про наших героїв!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора