A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації

До уваги батьків майбутніх першокласників !

Дата: 07.05.2020 13:25
Кількість переглядів: 135

Шановні батьки!

 Відповідно до листа Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 06.05.2020 № 063-2467 зарахування майбутніх першокласників до закладів загальної середньої освіти (далі – ЗЗСО) буде відбуватися згідно з Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом МОНУ від 16.04.2018 № 367 (далі – Порядок), з обов’язковим дотриманням санітарно-гігієнічних, протиепідемічних правил та графіків відвідування батьками закладів, погоджених їх керівниками.

Початок прийому документів до перших класів буде розпочато за умови фізичного повернення педагогічних колективів до приміщень закладів освіти. Терміну прийому документів буде дотримано – не менше одного місяця з початку оголошення прийому.

Першочерговість зарахування до ЗЗСО також відповідатиме Порядку. Зараховуватимуться усі діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене, а також діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі, діти працівників цього закладу освіти, випускники дошкільного підрозділу цього закладу освіти (за наявності).

Батьки майбутніх першокласників при поданні заяви про зарахування можуть не пред’являти документ, що підтверджує місце проживання дитини чи одного з її батьків, якщо відомості про дитину містяться у реєстрі територіальної громади міста Києва адреса реєстрації відноситься до території обслуговування закладу освіти.

Зарахування на вільні місця теж відбуватиметься згідно з Порядком із дотриманням вимог до проведення жеребкування.

Заяву про зарахування до закладу освіти батьки (один з батьків дитини) подають особисто, пред’являючи документ, що посвідчує особу заявника. До заяви додаються:

  • копія свідоцтва про народження дитини (під час подання документів пред’являється оригінал відповідного документа );
  • оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о;
  • якщо відомості про дитину не містяться у реєстрі територіальної громади міста Києва відповідної території обслуговування, батьки пред’являють також оригінали документів, що підтверджують місце проживання дитини чи одного з батьків на території обслуговування закладу освіти.

Через місяць після початку прийому документів до 1-х класів наказом керівника закладу освіти будуть зараховані всі діти, які мають право на першочергове зарахування, батьками яких будуть подані (пред’явлені) до закладів освіти оригінали вищеперерахованих документів.

Одночасно з дітьми, які мають право на першочергове зарахування, на вільні місця (у разі їх наявності) зараховуються діти, якщо кількість поданих заяв не перевищує загальну кількість місць у перших класах.

У разі, якщо кількість бажаючих здобувати освіту в закладі перевищує кількість наявних місць в 1-х класах, жеребкування на вільні місця проводиться через 5 днів після оприлюднення списку зарахованих учнів.

Наказ про зарахування учнів за результатами жеребкування видається через 5 днів після проведення жеребкування за умови надання до закладу освіти оригіналів документів, передбачених Порядком.

Прийом майбутніх першокласників до ЗЗСО буде завершено максимально через 42 (43) дня після його оголошення.

Шановні батьки! Зважаючи на продовження карантину та поступового зняття карантинних обмежень, просимо вас слідкувати за інформацією щодо вступу до 1 класу, що розміщена на веб-сайтах закладів освіти та управління освіти Солом’янської районної  в місті Києві державної адміністрації.

При виникненні питань щодо проведення вступної кампанії до 1 класу необхідно звертатися до управління освіти за телефонами:

242 21 71 – приймальня,

243-73-63 - Бугера Галина Олексіївна

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора